MY TRAVEL DIARY

Banská Štiavnica za jeden deň

júla 27, 2018 Lucy's lifestyle 1 Comments


Ahojte !
Dnes tu mám pre Vás jeden z vašich najobľúbenejších formátov na mojom blogu a to MY TRAVEL DIARY. Tentoraz som bola so starými rodičmi na mini tripe v Banskej Štiavnici a okolí, a tak vám prinášam malý report, ako a čo sme si užili.

Ráno, hneď po raňajkách a v mojom prípade aj studenej sprche, sme vyrazili. Naša prvá zástavka bol vodný mlyn Bohunice, ktorý bol verejnosti sprístupnený po rozsiahlej rekonštrukcii už v roku 1978. Nachádza sa v Štiavnických vrchoch pri potoku Sikenoca. A je tvorený z dvoch častí - obytnej a technickej, pričom každá má svoj vlastný vstup.  V technickej časti sa nachádza mlynica s funkčnými a kompletnými mlynskými strojmi a kolesovňou. Samozrejme som si odtiaľ odniesla mincu :)

Druhá zástavka bolo Múzeum vo Svätom Antone, ktoré sa nachádzalo v kaštieli a jeho minulosť je spätá s rodmi Koháry a Coburg. Múzeum bolo veľmi zaujímavé, mohli sme vidieť ako asi žili, či aké mali záľuby. Súčasť prehliadky bola aj poľovnícka expozícia, kde som sa pokochala aj peknými starožitnými zbraňami.
  
Po prehliadke sme vyhladli a tak sme sa zastavili na obed v penzióne Starý hostinec. Obed bol chutný a dobre najedení sme sa vybrali do Banskej Štiavnice.

Mesto je veľmi zaujímavé hlavne svojou lokalitou. Je totiž vybudované na kopci.
Po chutnej káve v kaviarni Trotuar, kde majú veľmi príjemnú obsluhu, sme sa vybrali do domu Maríny. Ako asi všetci viete, Marína bola Sládkovičova veľká láska, ktorá sa im nepodarila naplniť, pretože Marínina matka pre ňu vybrala iného ženícha. Marína ale ostala v Sládkovičovom srdci a tak jej napísal najdlhšiu ľúbostnú báseň na svete. Marína a Sládkovič sú ako slovenský Rómeo a Júlia.
Jej rodný dom bol zrekonštruovaný a zinteraktivovaný. Celé sa to páčilo nielen mne, ale ohúrení boli aj starí rodičia, brat či iní návštevníci.







Dúfam, že sa vám článok páčil, a keď budete v okolí, niektorú z týchto pamiatok navštívite. 
A kde ste toto leto boli alebo sa chystáte Vy ?

♡ Lucy













1 komentářů:

Anonymný povedal(a)...

Hi there !

Very nice blog indeed ! Slovakia looks fantastic !

Greetings from Brazil.

Bruno.

čo na srdci, to na blogu

Používa službu Blogger.

Contact

A blog created by

This is a static content section widget. It is a handy way to show additional content at the widgetized page. The static content section widget outputs the contents of a selected static page. You can use as many instances of the static content section widget you wish, to create the ideal page structure.


About Me

Lucy's Lifestyle

čo na srdci, to na blogu